Jag älskar biskvier, men tycker oftast att de man köper är för stora, så här får ni recept på mina egna biskvier som jag gör i små munsbitar.
Botten:
1,75 dl eller 5 st äggvita
3,75 dl strösocker
250 g mandelmjöl
Marängsmörkräm:
4 äggvitor, ca 148g
3 dl strösocker
400 g rumsvarmt smör, normal saltat eller osaltat väljer du själv
1 ask hasselnötscreme
Topping:
500 g choklad
2,5 msk neutral olja
Bottnar:
1. Vispa äggvitan hårt och rör sedan ned sockret.
2. Vänd i mandelmjölet
3. Spritsa ut på bakplåtspapper.
In i ugnen i 200 grader i ca 8 minuter eller tills kanten börjar bli ljusbrun. Låt kallna på pappret.
Smörcreme:
1. Ta fram smöret, dela ner det i små kuber och låt det bli rikitgt mjukt och rumsvarmt (går att micra det lite grann om du inte hinner få det tillräckligt mjukt)
2. Blanda äggvitor och strösocker i en helt fettfri rostfri skål och ställ ovanpå en kastrull med kokande vatten.
3. Vispa med en handvisp tills blandningen uppnår 65 grader eller tills sockerkristallerna smält (du kan ta lite av smeten mellan tummen och pekfingret och känner du inga kristaller är den klar.
4. Om du har en assistent häller du med fördel över blandningen i assistensens skål och vispar marängen kraftigt med ballongvisp tills den svalnat helt, vilket tar ca 10 minuter.
5. Byt ut assistentens ballongvisp mot en flatbeater och vispa på låg hastighet medans du tillsätter lite smör åt gången.
6. När allt smör är tillsatt ökar du hastigheten och vispar upp din marängsmörcreme
7. Vänd i hasselnötscremen försiktigt.
8. Bred blandningen på bottnarna och ställ in dem i frysen för att det ska bli lättare att doppa dem i chokladen.
Topping:
1. Smält chokladen över ett vattenblad.
2. Rör i oljan tills den blir en fin och jämn.
3. Doppa de frysta kakorna i chokladen.
Botten:
1,75 dl eller 5 st äggvita
3,75 dl strösocker
250 g mandelmjöl
Marängsmörkräm:
4 äggvitor, ca 148g
3 dl strösocker
400 g rumsvarmt smör, normal saltat eller osaltat väljer du själv
1 ask hasselnötscreme
Topping:
500 g choklad
2,5 msk neutral olja
Bottnar:
1. Vispa äggvitan hårt och rör sedan ned sockret.
2. Vänd i mandelmjölet
3. Spritsa ut på bakplåtspapper.
In i ugnen i 200 grader i ca 8 minuter eller tills kanten börjar bli ljusbrun. Låt kallna på pappret.
Smörcreme:
1. Ta fram smöret, dela ner det i små kuber och låt det bli rikitgt mjukt och rumsvarmt (går att micra det lite grann om du inte hinner få det tillräckligt mjukt)
2. Blanda äggvitor och strösocker i en helt fettfri rostfri skål och ställ ovanpå en kastrull med kokande vatten.
3. Vispa med en handvisp tills blandningen uppnår 65 grader eller tills sockerkristallerna smält (du kan ta lite av smeten mellan tummen och pekfingret och känner du inga kristaller är den klar.
4. Om du har en assistent häller du med fördel över blandningen i assistensens skål och vispar marängen kraftigt med ballongvisp tills den svalnat helt, vilket tar ca 10 minuter.
5. Byt ut assistentens ballongvisp mot en flatbeater och vispa på låg hastighet medans du tillsätter lite smör åt gången.
6. När allt smör är tillsatt ökar du hastigheten och vispar upp din marängsmörcreme
7. Vänd i hasselnötscremen försiktigt.
8. Bred blandningen på bottnarna och ställ in dem i frysen för att det ska bli lättare att doppa dem i chokladen.
Topping:
1. Smält chokladen över ett vattenblad.
2. Rör i oljan tills den blir en fin och jämn.
3. Doppa de frysta kakorna i chokladen.

Kram
Fru Moschi
Åhh! Va gott det verkar!:DD