Fick ett ryck och tog tag i brödkaveln en svängom i eftermiddag!
*ler nöjt*
Att baka bröd är inte min bästa sida, men har varit sugen på brödkakor ett tag så nu mina vänner luktar det riktigt gott här i huset ikväll!!
Om ni vill testa just mina brödkakor så finns receptet här nedan!
Ingredienser:
6 dl mjölk
1 paket jäst
½ dl ljus sirap
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
12-14 dl rågsikt
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen, se till att den smälter ordentligt.
3. Blanda i sirap, salt, smör och kryddor häll sedan i allt mjöl utom lite till utbakningen.
4. Låt jäsa i 45 minuter.
5. Dela degen i 4 bitar och kavla sedan ut till runda brödkakor, ta ut ett hål i mitten och nagga kakan med en gaffel. Låt jäsa i 30 minuter.
6. Grädda kakorna i 220 graders värme i ca 10 minuter.
7. Låt dem kallna på ett galler med en bakduk över.
Hoppas det smakar!
Kram
Fru Moschi
*ler nöjt*
Att baka bröd är inte min bästa sida, men har varit sugen på brödkakor ett tag så nu mina vänner luktar det riktigt gott här i huset ikväll!!

Om ni vill testa just mina brödkakor så finns receptet här nedan!
Ingredienser:
6 dl mjölk
1 paket jäst
½ dl ljus sirap
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
12-14 dl rågsikt
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen, se till att den smälter ordentligt.
3. Blanda i sirap, salt, smör och kryddor häll sedan i allt mjöl utom lite till utbakningen.
4. Låt jäsa i 45 minuter.
5. Dela degen i 4 bitar och kavla sedan ut till runda brödkakor, ta ut ett hål i mitten och nagga kakan med en gaffel. Låt jäsa i 30 minuter.

6. Grädda kakorna i 220 graders värme i ca 10 minuter.
7. Låt dem kallna på ett galler med en bakduk över.
Hoppas det smakar!
Kram
Fru Moschi
Har länge varit sugen på att baka eget bröd, gott! Men nu måste jag fråga då vi i finland (inte här iallafall) inte har rågsikt utan endast rågmjöl, är det samma sak så går det att byta ut mot det?:)