hittarecept.se frumoschi.blogg.se - october 2014

Längtar efter min "lille"....

Idag är det precis en månad sen som vi körde Sonen till Arlanda och kramade honom hej då och önskade honom lycka till i Kanada!
*suckar lätt*

Vi har aldrig varit ifrån varandra så länge och jag kunde aldrig ana att jag skulle sakna Sonen sååååå enormt mkt redan efter en vecka...och nu när det gått några veckor till så kan jag nästa börja gråta av att vi kanske inte får se honom förrän till jul!
*skakar lätt på huvudet och ser lite bedrövlig ut*

Han är ju tjugo hela år pojken och anses vara vuxen, men jag längtar efter honom som om han vore en ettåring!!
Det är väl bara att inse att min det är rätt som generationen över mig alltid har sagt... ens barn är alltid ens barn och mammahjärtat har alltid lika starka band till sina barn....antingen de är fyrtiofem år eller tolv år!
*ler*
Jag riskerar med detta blogginlägg att han tycker jag är riktigt pinsam med att skriva om honom på detta viset, men han är och kommer alltid vara min LillPlutt fast han är nästan tjugo centimeter högre än vad jag är!
Så jag hoppas han kan se det som att jag älskar honom så galet mycket bara och som mamma så har man vissa rättigheter man kan ta sig och en av dem är att uttrycka sina känslor kring sina barn på ett eller annat sätt!
*blinkar med ena ögat åt Sonen*
Älskar såklart mina fina töser exakt lika mycket, men de är så nära så jag kan klämma på dem när jag vill och uttrycka mina kanske ibland galet överdrivna moderskänslor för dem!!
*skrattar högt*
Till vänster är min LillPlutt ca 10 år ung och kortet nedanför är han dubbelt så gammal!

Jag önskar självklart att han ska ha det kul när han är i Kanada och att det sista han vill är att komma hem till mamma... *blinkar med ena ögat*.... men jag hoppas verkligen att han längtar LIIITE efter mammsen i alla fall!
*ler brett*

Idag ska jag in till stora staden Skövde för att göra lite ärenden åt Sonen, passar på att ta en myslunch med Herr Faschi och fixa mina naglar.... kanske eventuellt möjligen blir det lite shopping också!
*nickar ivrigt och ler det bredaste leendet*
Sen blir det bara vila vila vila för skröpplet som skriker av de senaste dagarnas lite väl fysiska aktiviteter.
Ja nu är det ju inte så att jag varit ute och sprungit en mil eller klättrat i berg eller så.... utan mer lite för fysiska övningar än mitt skröppel accepterar!
Värken blir lite väl ihärdig och jag orkar inte med mig själv och mina egna tankar.... då är det dags att lyssna på kroppen och ta det lite lugnt.
Ska se om jag hinner åka till sjukhuset en snabbis för att beställa inlägg i mina skor...fick äntligen en remiss på det i förra veckan, tänk om jag har sån tur att värken i höfter, knän och rygg blir lite bättre av bara en sån enkel sak som att få fötterna att stå rätt här på jorden?!
*slår ut med armarna*
Att ingen läkare har tittat på mina fötter och hur jag går under de femton år som jag åkt ut och in på flera olika sjukhus och har opererat kroppen, varit hos sjukgymnaster, proffsiga neuroortopedkirurger och andra läkare som har varit med och utrett mitt skröppel och fått göra mängder av försök till behandling av min kroniska smärta i kroppen!?

För ett år sen när jag opererade min stortå (pga att jag i början av den sommaren sparkade ett par tåfjuttar med fotboll och pajjade tån) så kommenterade den läkare som gjorde ingreppet att jag hade VÄLDIGT djupa fotvalv och hon undrade om jag hade inlägg i skorna.
Det hade jag inte, fast jag har faktiskt själv bett om hjälp med mina fötter flera gånger men inte fått gehör för det. Doktorn sa då att det vore på tiden att jag fick hjälp med det, så nu ett år senare har jag äntligen remissen i min hand.
Nu hoppas jag att jag så småningom ska ge skröpplet på moppo och kanske kanske om jag har tur så blir mina smärtor mindre intensiva...och med all säkerhet så kommer jag i alla fall hjälpa kroppen att inte slitas på lika illa framöver!

Nog om mitt.... ha en fin dag alla därute! Nu ska jag fylla på javat i min kropp och ladda för att åka till storstan!
*ler*

Kramar
Fru Moschi
 

Det är ju bara så jäkla gött!!

God morgon kära vänner, bekanta, bloggkollegor och alla er brett*

Idag ska jag köra LillKickan till Jönköping, hon ska följa med sin goa vän M för att titta på hennes bebbe i magen för andra gången OCH.... *trumvirvel*.... ta reda på om det är en kille eller tjejja!
*klappar händerna och skuttar lite morgonstelt*

Tänk att det här med bebisar ger mig så galet stora och starka känslor i kroppen min!
Jag är verkligen totalt superkörd på bebisar i alla storlekar, former, hudfärger, håriga eller mindre håriga, glada eller ledsna, blåögda eller brunögda....enmånaders eller åttamånaders...*ler brett och suckar djupt*... vill ha en bebis i famnen mest hela tiden faktiskt!
För det är så här mina vänner...att när jag får snosa bebis så får jag så mycket måbrahormoner i kroppen att min smärta känns mycket mindre.

Jag slappnar av och hjärnan blir nästan lite bortdomnad...jag glömmer allt annat runtomkring mig och är bara här och nu när jag har bebbe i famnen!!
*blundar och ser drömmande ut*

Åååh det är så gött hörrni!!
*ler brett*

En vacker dag hoppas jag på att bli mormor eller farmor, livets karamell sägs det ju och jag är en riktig godisråtta!!

Ha en fin dag alla, det ska jag ha!

Kramar
Fru Moschi

Nåt som är så jäkla bra känns så himla fel.....

Igår kväll var det ju återigen dags för den årliga cancergalan på TV.
Ooootroliga summor skänks av svenskarna varje år och över 20 000 personer blev månadsgivare.
Jättefint....och toppen på alla sätt!!
*nickar och ser allvarlig ut*
Men helt ärligt så är det SKITJOBBIGT att se på galan varje år!
*tar ett djupt andetag*

Även fast jag inte går och grubblar mig småtokig över min cancerdiagnos och om den kommer tillbaka och hur blir det då?!
*slår ut med armarna*
Så... jaa.... när alla berättelser om de cancersjuka män och kvinnor berättas, bilder, filmsnuttar och sen om personen har tur så sitter han eller hon i publiken och nån av programledarna går fram och säger nåt fantastiskt till dem efter just deras historia har berättats.... just DÅ brister allt inombords... jag kämpar och kämpar för att inte börja gråta, men det forsar och jag snorar som en tok och rusar ut på toa och bölar en stund.
Sen försöker jag skärpa till mig och sätter mig i soffan igen....nästa man eller kvinna dyker upp i rutan och deras familjer berättar sina historier om hur de uppfattar hela den desperata situationen kring cancersjukdomen...då är det kört igen!
Det är alldeles för laddat för mig, jag nästan önskar att min man ska byta kanal eller att telefonen ska ringa eller vad som helst som får mig att slippa se galan!!

Det är ju superfint med alla pengar som trillar in och de stora butikskedjorna som drar in miljoner till cancerforskningen...tack alla som bidrar, det är tack vare er och alla forskare som jag kan sitta i soffan och böla när cancergalan visas!! Men känslan av att vara en av alla de som drabbats av den här skitsjukdomen blir överväldigande och jag rår inte för att jag känner en bismak av de klämkäcka programledarnas fina ord och slagdängor kring hur cancern ska besegras!
Att se killen som satt i publiken igår med sin aggressiva hjärncancer....hur han väntar in döden och liksom hamnar i ett jippo kring cancer.... jag vet.... jag vet att allt verkligen bara är fint tänkt och att det betyder oerhört mycket för alla som kommer att drabbas av cancer i framtiden!!
Jag vet!!
Men ändå så mår jag lite illa av den här galan..... jag skulle önska att fler av oss "vanliga" människor som drabbats av cancer fick komma och sitta i publiken, javisst det finns flera kändisar som drabbats och om det inte är de själva så har de någon anhörig eller bekant som fått skiten...men jag känner ändå att det blir lite mer en "kändisgrej" över det hela!
Missförstå mig inte, jag tycker galan är bra..... men MIN känsla av obehag, skräck och rädsla tar över.

Den fruktansvärda skräcken inför att få tillbaka skiten är större än alla andra dagar på året JUST den här kvällen. Jag vill såååå gärna inte ha tillbaka skiten......tack!

Oktober månad....bröstcancermånaden!
För exakt 5 år sen satt jag i min soffa med nyoperarat bröst i väntan på strålning och besked om cellgifter... för 5 år sen var det riktigt otäckt och det är nog det som får mig att reagera så fruktansvärt starkt just den här kvällen då galan sänds på TV...jag får tillbaka den skräckfyllda känslan av rädsla för att förlora mitt liv med min familj, att dö med smärta och att inte ha kontroll på min kropp....att sakta men säkert tyna bort framför mina barn och min mans ögon.... att lämna dem med sorg och smärta... DET är fan inte gött att grubbla på och vara rädd för att det kanske en dag kommer bli så.
Jag är inte rädd för att dö...jag har bara inte tid och inte lust och jag vill inte såra min familj!!

TACK min sötaste Prinsessa och din Prins för den Rosa Kokboken, jag är jätteglad över den!! <3
Jag vet att min familj är gulliga och tänker på att stötta Rosa Bandet varje år i form av att köpa olika varor eller bidra med en slant.... det är jag så tacksam över för varje krona som går till forskningen kan göra att ett liv räddas!!

Måndagskramar
Fru Moschi