hittarecept.se frumoschi.blogg.se - august 2013

Vart smärtar det mest?!

Jag lever ju med kronisk smärta som de flesta av er som läser vet. Smärtan styr mitt liv och jag är sen 3 år tillbaka sjukpensionär, jag fyller 45 år i december och jag kan lova er att detta var inget jag hade väntat mig att livet skulle bjuda mig på.
I ungefär 15 år har jag åkt ut och in på sjukhus med alla möjliga olika besvär som har resulterat i en massa operationer av olika slag. Min kropp är hårt belastad och jag ser ut som Frankensteins tvillingsyster på kroppen!

Efter en arbetsrelaterad skada -01 så har jag efter 3 operationer fått konstaterat att läkarna åsamkat mig mer skada än jag hade innan, jag har mängder av olika mediciner... mot smärta, mot biverkningar från smärtstillande läkemedel, magmediciner för att jag tack vare alla mediciner förstört magsäcken och får lätt blödande magsår och jag äter mycket näringstillskott för att jag opererat magen och är lite omkopplad inuti vilket resulterar i att jag inte kan ta till mig näring lika bra som en frisk människa kan göra. Jag äter också hormontabletter efter min bröstcancerdiagnos för 4 år sen.

Idag läser jag på Aftonbladet att magmediciner kan vara livsfarlig!! *suckar* Jaja, tänker jag....nu är det nån ny hysteri kring nåt läkemedel igen. Man kan ju läsa dagligen om nya rön kring huruvida olika superdieter är toppen eller botten, mediciner som är nya och fantastiskt betydande för mänskligheten för att nästa vecka läsa att folk avlidit av vaccin som injicerats i miljontals människor för att nån forskare kommit fram till att det skulle begränsa insjuknande och även sänka dödligheten i diverse olika livsfarliga sjukdomar!!!
Jag brukar ha stort överseende med alla nya rön och riktlinjer som går ut till världens befolkning dagligen. Jag vill förlita mig på MIN läkare och att han eller hon vet vad de håller på med.
MEN...... när jag idag läste om magmedicinen som jag äter för att undvika magsår faktiskt har gett folk svåra smärtor i leder och muskler och tvingat folk till att tugga morfin i flera år pga sina smärtor.

KAN det vara så att en del av min smärta som inga läkarspecialister lyckats reda ut exakt varför jag känner som jag gör och har lett dem till att i sista änden relatera det  hela till mina kroniska nervskador i kroppen, att de kanske kanske är så illa för att jag ätit PPI (protonpumpshämmare) i form av Omeprazol i 15 år?!
Tänk om det vore så enkelt!!
Så många läkare jag har haft som bytt ut läkemedel och ändrat mina medicinlistor hit och dit beroende på vad jag behövt söka för hos just dem o deras expertområde. Tänk om hela min kropp är så trasig för att läkare varit så inkompetenta och inte sett till helheten utan löst problemen så enkelt som möjligt? För att kunna pricka av ytterligare en patient på listan och sen ta hand om nästa och ge den i sin tur en nya diagnos, nya mediciner och utan att kontrollera bakgrund, symtom och utan att LYSSNA på vad patienten varit med om vid tidigare vårdbesök.
Jag har faktiskt flertalet gånger varit med om att läkare inte läst  min journal innan vi talas vi och även läkare som inte skrivit journalanteckningar efter mina besök....
Vem kan man lita på inom medicinens värld? Ska man behöva googla och själv behöva leta runt för att hitta orsaker till ens taskiga hälsotillstånd när läkare gett upp om en? Ska det verkligen vara så här?!

Jag blir återigen fundersam över min situation, jag önskar så att allt såg annorlunda ut och att jag kunde leva, arbeta och vara frisk utan att dagligen behöva känna av hur illa smärtan påverkar olika delar i min kropp och att fundera nån extra gång över om det är värt att göra nåt som jag tycker är kul just idag, när jag vet att kroppen straffar mig illa i flera dagar efter!!

Alla ni som är friska, LEV livet, var tacksamma över att er kropp är hel och njut av det som attan!!!
Alla ni som är mindre friska.....LEV livet, var tacksamma över det du kan göra och njut av det som attan!!!

Ha en härlig höstlördag alla!

Kramar
Fru Moschi
 

Hur kul som helst!!

Idag tog jag mod till mig att dela med mig av min blogg på min fb-sida.... *ler*... det är ju några år sen jag bloggade med hela hjärtat sist och min senaste blogg togs bort utan förvarning när NÅN bestämt sig för att Amelia inte skulle ha oss amatörbloggare kvar *blinkar med ena ögat* och tyvärr hann jag då inte spara det jag skrev där. Blev lite less och trött på mig själv för att jag inte hittat min gamla bloggnista.
Nu hoppas jag att den ska infinna sig och att mina gamla bloggföljare ger mig ytterligare en chans att få dela med mig av värdelöst vetande, vardagstristess, kärlek, familjeliv och guuuud vet vad!!
*ler*

Som av en händelse så gick jag förbi spegeln förut och noterade att det är några fler rynkor sen sist jag bloggade ivrigt... Rynkor som jag bär med stolthet för många skratt och leenden har gjort dessa fåror....mycket smärta har också bidragit med en och annan det får jag lov att erkänna, men jag vill ändå tro att de allra flesta har kommit ur allt gott jag har varit med om under årens lopp!!
Jag hoppas att jag kan få lov att bjuda på en o annan början till rynkor hos några av er här....och att ni kan ge mig några fler!!

Önskar er alla en god natt hörrni och hoppas att vi "ses" imorrn igen!!

Nattekramar
Fru Moschi

I´ll be there for you....

*nynnar*
Det är låten som spelas i serien VÄNNER ni vet!! Det är ju jättefin text på alla sätt och vis och jag älskar serien..... jag gillar också att den får mig att tänka på min familj och ja, jag har tom gråtit till den låten för att det blev så väldans mycket känslor i kroppen en gång. MEN....nu är det som så att jag inte kan få den ur pannan idag...började få den i skallen vid 4-tiden i morse och sen dess så går den på repeat.
Är det inte galet hur vissa låtar bara fastnar o ger sig inte av?!
Det kan va låtar som jag bara avskyr, men har de smugit sig in mellan de små grå så är det f-n likt att få bort dem!!

Allt ifrån Ipren-låten med den lille blå mannen som spelar gitarr, Gangnamstyle, Vill ha dig i mörkret hos mig med Free Style, raplåtar från 80-talet som med all säkerhet texten låter helt annorlunda när originalet sjunger den men har man sjungit samma ord i över 25 år så sitter det där....antingen man vill det eller inte!!
Jag försöker lyssna på musik som kan få mig på bättre tankar, men då är jag så förbannat korkad att jag efter en stund sjunger (inuti huvudet alltså, inte högt som tur är) den nya melodin fast med texten I´ll be theer for you!!

Korkad?! Jaaa antagligen helt j-a totalskruvad.... och jag tar tacksamt emot tips på hur man kan få det här löjliga problemet löst!
*bockar o bugar djupt och innerligt*

Önskar er alla en fantastiskt go start på helgen....det ska jag ha...med Herr Faschi!! <3

Kramar
Fru Moschi