hittarecept.se frumoschi.blogg.se - october 2013

Hela högen te statera!

Jaaa min goa vänner, nu får vi se när jag hinner att blogga framöver!
*ler*

Om fyra timmar kommer min mobil väcka mig, då är det dags för äventyr minsann! Jag tror nog att jag aldrig någonsin känt mig så lugn o sansad kvällen innan vi ska ut och resa som just ikväll!
Det är så mycket lättare när det gäller själva packandet när man ska åka till ett land där pengar kommer spenderas just på shopping!!
*nickar nöjt*
Ungarna har lite önskemål om vad vi ska kika efter till dem....får se vad vi hittar!!
Jag tror Sonen är den som har längst lista så den får han sms:a....Imorgon kväll vid den här tiden hoppas jag på en stor moschito till frun och en stor sejdel med öl till maken. En go köttbit till det o bakad potatis o majskolv...mmmmumma, en o annan whiskey kommer nog åka igenom strupen-

Jag lovar att ni kommer få höra av mig  så fort jag får möjligt att uppdatera oss!
 
Sov gott nu alla, vi ses om 2 veckor!!

NATTEKRAM
Fru Moschi
 

Hamsterhjul....

Jag berättade igår att jag var hos tandläkaren... jag går många gånger om året, minst 2 ggr för undersökning och sen flertalet ggr för att laga hål eller frakturer.
Många år av medicinering samt mängder av penicillinkurer som ungdom har påverkat munnens bakterieflora och muntorrhet vilket resulterar i att trots god munhygien så rasar den ena tanden efter den andra.
*ser lite sur ut*
Min magoperation som jag gjorde -98 kräver att jag äter många små mål per dag vilket inte heller är snällt mot tänderna.

Min tandläkare har i många år rekommenderat mig att bombardera med fluor i munnen för att mota så mycket elände som möjligt...och det har jag gjort!! Fluorskölj, fluortabletter, fluorlack, fluorrik tandkräm och fluortuggummin i .määäääängder har passerat min mun.....

Nu läser jag dagligen inlägg på facebook om hur fluoret är farligt för oss i för stora mängder OCH..... läs detta:
Man har också visat att fluorid påverkar basala cellregleringsmekanismer genom att interagera med sådana signalbärare som calciumjoner, G-proteiner (9) och cycliskt AMP, den sistnämnda genom att stimulera enzymet adenylcyclas (10). Cykliskt AMP har bl a stor betydelse för den hormonella styrningen av cellen, och fluor verkar därför störande på hormonregleringen i kroppen. Det är därför inte så svårbegripligt att högt fluoridintag har korrelerats till högre cancerincidens (11)

När jag fick min bröstcancer för 4 år sedan så konstaterades det att det var en snabbväxande elakartad men dock inkapslad cancertumör på 3 X 4 cm som var en ductal cancer, alltså att cancern började i mjölkgångarnas celler i stadium II vilket innebär att tumören är två till fem centimeter och även lymfkörtlarna kan vara angripna.
Cancertumören var hormonkänslig och således beroende av kvinnliga könshormoner, framför allt östrogen, för att kunna växa.

Min läkare sa till mig att de konstaterat att min tumör inte var av ärftlig art utan ren och skär otur!!
Jag ryser av tanken över att jag själv kanske kan ha gett mig den tumören pga allt fluor jag tvingats tillföra min munhåla för att inte tänderna ska trilla ur munnen på mig. Att sen ha fått så dåliga tänder pga att jag varit sjuk och har skador i min kropp som tvingar mig att äta mediciner gör ju inte det hela bättre och det känns nu lite mer än bara ren o skär otur när jag slår samman alltihop!!
*skakar lätt på huvudet*

Det hela är ju som ett enda stort sjukt hamsterhjul....det går bara runt runt runt....spelar ingen roll hur fort eller långsamt jag trampar...jag kommer inte ur det!!

Ren och skär otur.... ja tackar ja, jag hade heller vunnit en miljon kronor på lotto en lördag för att på måndagen få veta att det var fel siffror och det egentliga vinstbeloppet är 7 kronor...DET kallar jag för OTUR!!

Så go vänner....se upp med vad ni stoppar i er!!

Kramar
Fru Moschi


 
 
 
 
 

Länkar er till Fru Y:s blogg där hon berättar SIN historia om hennes cancerresa!
http://ylvaz.blogg.se/

Det var det det.....

Då sitter de nya bågarna på näsroten och tro det eller ej.....men det känns redan bättre i skallen!!
Trycket som jag har haft bakom vänster öga i månader är borta och jag ser mycket klarare!!
Nu hoppas jag och tror att yrseln ger med sig och att jag får ha samma snurr på jordklotet som ni andra har!
*ler*

En sväng till tandläkaren har det blivit idag också och det var inte gratis....som vanligt!! Jäkla skit... alla mediciner som jag tuggat i mig i alla år har förstört mina tänder och jag går ofta....OFTA till tandläkaren och har varje gång problem med nåt!!
Tanden jag lagade idag hade ett litet hål.... den här tanden har flera olika tandläkare lagat i olika omgångar och senaste gången så försökte jag återigen förklara för en ny tandläkare att det inte blir bra kring tanden utan att det fastnar mat och elände där jämt. Jag förklarade o förklarade men det slutade med att hon slipade bort en fjärdedel av tanden....som den nya tandläkaren jag hade idag fyllde upp igen och berättade att det var en konstig skarv där som hon var tvungen att laga. 1000 spänn fick jag betala för att de skulle fylla i nåt som de slipade bort förra gången.... *suckar och skakar på huvudet*... nu har jag bett att få flera tider till min RIKTIG tandläkare som alltid är jätteupptagen, när vi kommer hem från semestern ska jag dra min eländiga historia för henne!! Hon har full koll på mina tänder och på min sjukdomshistoria och jag behöver inte sitta halva tiden för att förklara vad jag har för mediciner o hur och när jag äter och varför jag har problem med tänderna TROTS att jag tydligen har enormt rena och välskötta tänder för övrigt..... MIN tandis, hon vet redan allt och så kollar han även på tidigare anteckningar för att slippa upprepa sig och mig!!

Jag har nästan packat klart inför avfärd också...skönt att slippa stressa in i det sista. Jag har inte sån resfeber nuförtiden som jag hade förr, det kanske beror på att jag bara behöver packa till mig själv numera!!?
*blinkar med ena ögat*
Herr Faschi behöver liiite hjälp för annars så skulle han åka med en t-shirt, ett par kallingar och tandborste och sen på dag 3 stå förvånad och fråga efter sina kläder och, duschcreme och annat viktigt!!

Jag har plockat ut kläder ur resväskan ett par gånger....mina kläder alltså... vi har ju tänkt att shoppa en del, men OM jag inte hittar sånt jag vill ha så kan jag ju inte vara utan kläder. Det är säkert för mycket kläder men hellre det än för lite!!

Nu väntar jag på att maken ska komma hem och packa sitt sista sen ska vi till Prinsessan och Prins Per för att få lite mat ikväll...ska bli  mysigt!

I morgon ska jag handla det sista till de som kommer att vara kvar här hemma i huset när vi är borta... vattna blommor och kolla larmet och allt annat så allt är okej, sen är vi nog redo!! Hoppas på att barnen med de sina har tid att komma och äta lite i morgon kväll så vi får krama om dem innan vi far!!

Önskar er alla en god afton!!

Tisdagskram
Fru Moschi