hittarecept.se frumoschi.blogg.se - february 2014

Vårrusig ångervecka.....

Hur gött är det inte eller?!
*ler brett*

När solen skiner och fåglarna kvittrar... i slutet på februari får vi redan en skön försmak på våren som stundar!!
Åh så jag längtar efter att ställa ut min solstol och luta mig bakåt i solen med en kopp java i handen! Känna solens strålar mot huden och låta dem "bränna" lite gott medans jag hör alla grannbarnen sprudla av lekfullhet och energi!! Där kan jag sitt länge.... hur länge som helst!

Herr Faschi och jag räknar ner för fullt och idag är det 31 dagar kvar tills vi ligger på stranden på Kap Verde och låter solens strålar värma hela våra kroppar medans en god drink eller en kall öl kommer att vila i handen i stället för javan som vi kommer ha i handen hemma i vårsolen senare!
*klappar händerna lite snabbt*

Tänk att jag blir som ett barn när jag längtar efter sol och värme...det spritter i kroppen och pirrar i magen över allt det där goa vi har framför oss. Att få starta våren med en solresa utomlands och sen komma hem till Sverige och få fortsätta med go vårvärme....vem blir inte alldeles småtossig inombords av det hörrni?!
*ler*

Ojojoj så jag behöver den där värmen nu....skröpplet till kropp värker illa och värmen är så göttig och får kroppen att liksom andas ut och få lite ro!

Fick go distanshealing av en speciellt go vän idag, det är guld värt!! Jag slappnar av en stund och är så tacksam över att hon lägger energi och omtanke på mig!!
*tittar på goa vännen*
Ni som inte har testat healing gör det någon gång....det är otroligt speciellt....en känsla i kroppen som knappt går att beskriva!! Man behöver inte vara rädd för hokuspokus och att det skulle vara farligt på nåt vis, näpp.... det är ren och skär energi och vem är rädd för att få lite mer energi?!
*höjer ögonbrynen och kollar runt*
Det är ju inte kärnkraft det är tal om.....
*blinkar med ena ögat och ler*

Jag ser fram emot mer energi i form av healing framöver och jag är också redo för att få energi via det stora runda gula klotet uppe i det blå..... jag är redo för våren.... så kom an nu bara....
*viftar ivrigt*

Får väl försöka ge Herr Faschi lite healing här i soffan ikväll nu i väntan på sol och värme, stackarn är dödssjuk i ett förkylningsvirus som han drog på sig i helgen! Hans brist på energi och den fullkomligt orkeslösa kropp han släpar runt på ger hela hans väsen lite av känslan av att hans sista stund är kommen!!
Han snörvlar och suckar och är så hängig att ett par riktigt hängiga platta bröst skulle se yppigt toppiga ut i jämförelse med hans kroppshållning!!
Ja ni vet hur en man kan bli så där riktigt riktigt sjuk..... där är Herr Faschi ikväll...stackars liten!
*skakar uppgivet på huvudet*
Om han inte gaskar upp sig tills imorrn..... ja då får jag fundera på om jag inte ska lämna tillbaka honom till "uppfödaren"...nån form av garant borde man ju ha när man tar sig an en karl som från början så pigg och kry ut?!
*ser frågande ut*
Ska göra mitt bästa för att få honom i hyfsat nyskick igen, annars får jag kolla i mina papper om det finns någon ångerrätt på karln!!
*blinkar med ena ögat och ler*

God afton och fridens liljor på er alla unga och gamla och er däremellan!!

Måndagskramar
Fru Moschi
 


Slutet gott....

Så är snart ännu en helg till ända.... tiden flyger iväg!!
*ler och gör en svepande rörelse med ena armen*

I eftermiddag har vi varit och firat en liten blivande 1-åring..... LillFisen, brorsan lille son....fyller på tisdag! Det är helt ofattbart hur den här lille lille mannen som nyss var en liiiiten liten bebis är en livlig 1-åring som tar sina första härliga trippande men smått osäkra steg mellan livlinor i form av en människa i närheten som mamma, pappa, syskon eller farmor och en stol eller en bokhylla.
Så underbart det är att se hur han precis innan han släpper den eller det han håller i funderar över om det här verkligen är en så himla smart idé egentligen.....för att sen övergå i en enorm lycka när han ser sig om för att kolla läget om vi sett vad han har gjort!!!
*ler brett*
Bassen och LillFisen som bebis.

Den här lilla killen som kom och överraskade sin familj när de som minst anade att ett litet liv skulle komma och förgylla livet för så många av oss har en sån upptäckarglädje i sig.... han är pillig och ser finurlig ut när han funderar på hur i hela friden man kunde stoppa in ett finger genom pinnarna i en stolsrygg eller när han blir så himla pirrigt glad och överraskad när man leker tittut bakom en kudde.
 Herr Faschi och jag när vi blev faddrar åt LillFisen.

Det är så himla gött att sitta och titta på honom när han leker eller att få sno sig en lite go puss eller kram när han är nära!!
När han möter min blick så blir jag alldeles varm inombords och man känner verkligen hur han SER en... ögonen plirar lite när jag ropar "Bisen" till honom och det känns så gott i fasterhjärtat när jag ser att han blir glad och känner igen mig och farbror/herr Faschi när vi ses!
*ler och tar ett djupt andetag*
Av någon väldigt speciell anledning så föddes den här lille killen, som egentligen heter Felix då..... på min bortgångne brors födelsedag den 25 februari.... helt otroligt att han skulle pricka in just den dagen!
Jag önskar dig allt gott du lilla goding och ser fram emot att få se dig växa upp!!
*skickar en slängpuss till fasters LillFIs*

Det sista av helgen kommer jag spendera i min kära divan....i soffan....i vardagsrummet....i huset på Bokgatan i lilla lilla Hjo!! Vädret gör att kroppen värkar irriterat också där vansinnigt ont.... lite extramorfin har fått göra kvällsmackan sällskap i magen och förhoppningsvis så lugnar det sig något lite innan det är dags för att säga god natt för sista gången den här veckan.
*nickar bestämt*

Ska jag gnälla lite till så är det faktiskt så att mina ena tand som jag lagade i början på denna veckan gör ont....jag som inte hade ont där innan de borrade och lagade tanden, men nu när det ska vara helt och nytt och fint i tanden så gör det ont!
Får se om det släpper om ett par dagar.... det var ju tydligen en djup spricka och hon fick gå ner djupt i den och laga.... det är tanden precis intill den som jag rotfyllde veckan innan, så jag vet egentligen inte vilken det är som det gör ont i...men det gör ont efter lagningarna!!
*gör en liten surmin*

Men det går ju i alla fall över.... så småningom!!
*blinkar med ena ögat och ler igen*

Hoppas ni alla har haft en go helg och att ni i morgon får en snuskigt bra start på den nya veckan!

Söndagskramar
Fru Moschi 

Mitt i "Mellon"......

Har lite bloggtorka för att jag har skröppelvärk..... har lite svårt med koncentrationen och får inte riktigt ordning på tankarna!
Jag har den där ilskna "ontändainibenmärgsvärken" och känner mig lika trött på mig själv som jag är på att ha en kropp som bestämmer när f-n jag ska kunna ha det gött eller inte!
*suckar lite*

Men så är det.... Life is Life som den gamla 80-talsdängan hette.... Jag gillar läget, skiter i att försöka tänka och ligger i soffan och bara ääääär!

Melodifestival på TV:n som Herr Faschi inte kan låta bli att titta på.... så, jag lyssnar väl jag också när jag ändå är i samma rum!!
*blinkar med ena ögat*
Hoppas att det blir lite angenämare toner nu ikväll när de kommit lite längre fram i det här "Mellotåget" som likt en kilometerlång lastvagnsradda kört runt på en massa överblivna låtar som ingen riktigt visste vad de skulle göra med.... vi tar 47 småstationer (läs deltävlingar) och slänger av dem där så svenskarna får nåt att reta sig på innan.....eventuellt det kommer några gobitar som vi kan rösta på vid ändstationen, men som kanske eventuellt inte blir aktuellt att skicka vidare till stora Schlagerfestivalen!!

Så go vänner...hoppas ni får en go "Melloresa" ikväll om ni åker med på det tåget...ni andra som liftar runt på tummen och gör andra lite wild & crazy-grejjer ikväll...ha det fint ni också!

Lördagskramar till en Kap Verdelängtande
Fru Moschi