
Mina absoluta favoriter i "bulldjungeln" är dessa godingar med riktigt smör, mandelmassa och vanilssocker med äkta vaniljstång i, om du blev sugen så får du recept av mig här:
Ingredienser
1 paket jäst för söta degar
5 dl mjölk
150 g smör till deg
1 dl vit baksirap
½ tsk salt
1 ägg
13 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g riven mandelmassa
4 msk vaniljsocker
2 tsk mald äkta vaniljstång
1 ägg till pensling
pärlsocker
1. Smält smöret och häll i mjölken, detta skall vara fingerljummet
2. Smula jästen i en bunke och häll lite av degspadet över det och se till att jästen är helt söndersmält innan du häller på resten av degspadet.
3. Häll i sirap, salt och 10 dl av mjölet, kör i din assistent eller din visp med degkrokar och blanda tills det blir en jämn smet.
4. Tillsätt ägget och blanda, tillsätt sen resten av mjölet och låt det bli en fin smidig deg.
5. Låt jäsa i din ugn (utan värme) i 30 minuter, med en bakduk över bunken.
6. Blanda nu smör, mandelmassa och vanilj och rör ihop till en god massa.


7. Baka ut dina bullar i önskad storlek och form med den goda fyllningen mellan, låt jäsa i 40 minuter på plåt under bakduk.


8. Sätt ugnen på 220 grader
9. Pensla bullarna och strö pärlsocker över den, in i ugnen i ca 8 minuter.
10. Låt bullarna svalna på ett galler under en bakduk, provsmaka gärna med ett iskallt glas med mjölk till och njut!
Hoppas det smakar!
Kram
Fru Moschi
Mmm så gott med vaniljbullar! :D <3