hittarecept.se frumoschi.blogg.se - Vilken sopa....

Vilken sopa....

Visste ni att Sverige importerar sopor?!
*ser förvånad ut*

Såg på nyheterna nu på morgonen att vi svenskar har blivit alldeles för bra på att sortera våra sopor och det har resulterat i att det är brist på sopor!!
Nästan hälften av hushållsavfallet går till förbränning med energiutvinning enligt Avfallsverige.se.
Den här bristen på avfall har gjort att Sverige är tvungna att ÖKA importen av sopor från andra länder!!
Jag visste inte ens att vi importerade sopor!

Jag undrar.... hur vet vi vad vi får med i soporna från andra länder då!? De kanske inte har samma sorteraranda som de flesta av oss svenskar har och kanske kastar allt möjligt i sina sopor..... Då tar vi svenskar och betalar för att ta hand om de soporna då eller?!
Fattar inte.... eller tar vi emot gratis och de länder som vill bli av med sopor kör dem hit och bekostar det själva!?

För det känns ju lite galet om vi ska betala för att få mer sopor att elda för att få till värme, då är det inte konstigt om elpriserna ökar!!
När vi nu då är så duktiga på att källsortera för att inte förorena luften när det eldas.... då hoppas jag verkligen att de har koll på vad som finns i de sopor som vi importerar!!

Nu kanske ni undrar vad som i hela friden har stigit Fru Moschi åt huvudet denna torsdagsmorgon.... skriva om sopor och energi....det brukar inte vara riktigt min grej nej!!
Men jag blev så förvånad när jag hörde på nyheterna, det kan va så att jag alltid varit väldigt dåligt insatt i ämnet och att detta inte är nått nytt för er....men jag blev något överraskad kan jag säga!!
*sätter huvudet lite på sned och gör en min*

Jaja... jag fortsätter och sorterar mina sopor som jag brukar göra iaf.....

Ha en fin dag alla!

Torsdagskramar
Fru Moschi
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Har du slutat att blogga?

Svar: Hej anonym! Jag har haft ett långt uppehåll pga att min kropp har varit så besvärlig att min knopp inte vill vara med. Ska försöka väcka mina hjärnceller igen!:)
Fru Moschi

skriven

Kommentera inlägget här :