hittarecept.se frumoschi.blogg.se - Strykjärn, Vätternrunda och mammografi!

Strykjärn, Vätternrunda och mammografi!

Häckar i soffan och blänger på strykjärnet som pyser medans det väntar på att jag ska ta fart och stryka det som pilar sig på hög!!
Nu när sonen har fart iväg till Kanada så fick jag ett ryck och plockade isär hans säng och tvättar överdrag, kanttyg, madrasskydd, lakan, kuddar och täcke..... Känns gött att fräscha till allt och om/när han kommer hem så är det fint eller om det skulle visa sig komma några goa vänner på övernattning så kan de få sova i en lite större säng än den vanliga gästsängen.
*ler*

Passar på att bädda rent i min o makens säng också...så jäkla gött att lägga sig nyduschad i väldoftande rena lakan!!
*blundar o längtar tills det blir natten*

Skröpplet till kropp segar dock till min önskade fart i städ o röj.... det gör mig galen ibland, jag vill liksom tjopptjopp bara bli klar, få det rent och snyggt och sitta och njuta av ett ordentligt hem!
Så fort jag drar igång med mina röjprojekt så blir jag skogstokig under tiden som det är rörigt, jag verkligen vantrivs något fruktansvärt när jag inte har ordning och reda kring mig....här hemma alltså!
Jag bryr mig föra om hur andra har det hemma, det bekommer mig inte om folk har drivor av post, tvätt i soffan, änglatofflor i hörnen eller brödsmulor på soffbordet....för det är inte mitt hem!

Antagligen så är det så viktigt för mig att ha ordning och full koll på det omkring mig som jag kan kontrollera eftersom jag inte kan kontrollera skröpplet till kropp. Kroppen begränsar mig dagligen i sånt jag skulle vilja göra, det är fortfarande tufft att försöka acceptera min kropp och att ens förlika mig med tanken att GILLA den här jäkla kroppen.....nej det går då inte alls det!!
*skakar intensivt på huvet*
Jag har haft den här skitsmärtan i snart 15 år och har nu varit sjukpensionär i 4 år.....och jag är bara 46 år ung nu i december.... DET gör mig tokig när jag grubblar på det, så jag försöker att inte gräva ner mig i de svarta tankarna. Jag försöker att se det som jag KAN göra och när jag har tagit mig igenom tex ett sånt här städröjarprojekt som jag håller på med nu...då känner jag mig som om jag har cyklat Vätternrundan!!
*ler*
Jag klappar mig nöjt på ena axeln och sätter mig i soffan....insuper allt det härliga med att ha det rent och snyggt omkring mig, tänker att NU kan jag ta det lugnt ett tag!
MEN.... sen börjar min sjuka hjärna att fundera på några lampor som jag råkade flytta på i garderoben när jag skulle hämta nåt...och då börjar nästa "projekt"....
*skrattar lätt*
Jag tror det är så här jag överlever mitt inte helt friska liv.... såna här vardagsprojekt som jag drar igång får mig att känna mig nyttig, att jag gör nåt vettigt.
Även fast ingen annan bryr sig om det jag gör eller kanske tycker att det är superfånigt att hålla på som jag gör...så är det ändå nåt som får mig att må bättre och när jag får kroppen att producera det häringa "måbrahormonet" Oxytocin så tror jag att det ändå gör att min kropp inte går sönder helt och hållet!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag se till att maken och jag får något i magen.....sen ska jag bara vara och invänta nattedags!!
*ler nöjt*

I morgon så ska jag ta några "Tuttografier" och sen fixa till naglarna, sen hem och stryka lite till så högen inte blir alldeles galet fööör hög!
Håll gärna tummar och tår för att mina bobbar ser ut som de ska.... vill inte ha SKITEN i kroppen igen!

Kvällskramar
Fru Moschi

 

Kommentera inlägget här :