hittarecept.se frumoschi.blogg.se - Jag har fått rycket.....

Jag har fått rycket.....

Nu har det blivit ett litet oväntat ryck i vårt hem igen....
*ler*

Jag har ett par år talat med Herr Faschi om att våra innedörrar skulle behöva bytas ut. Efter att vi har målat vitt överallt så ser jag skillnad på dörrarna som suttit några år jämfört med det sjukhusvita som vi målat väggar och lister i.... och sen har det ju blivit lite slitage efter att ha haft barn i huset i alla år. Inte för att dörrarna är misshandlade på nåt vis men ni vet...jag som inte gör annat än sitter hemma hela dagarna och ser minsta lilla fläck eller prick på inventarier eller annat kan reta mig galen på minsta lilla fel!!
*skakar lätt på huvudet*

När vi köpte de vita dörrarna som nu byts ut så tänkte jag inte så mycket på att de där speglarna på dörrarna skulle samla en del damm och att det innebar en massa extrastäd....det var snyggt och vi var i stort behov av nya dörrar så vi köpte dem!!
När jag nu med åren har fått den här skröppliga kroppen att släpa runt på, så gör jag allt för att hemmet ska vara så lättstädat som möjligt. Det kan innebära att en del människor tycker att vi har det väldigt strikt och sterilt, men vi gillar att inte ha en massa mönster och grejer så vi försöker ha det så avskalat som möjligt och sen ställa ut några saker som vi tycker är fina och som vi lätt kan byta ut om vi ledsnar.

Ett exempel på nåt som blir rörigt i min skalle är den gamla vita dörren mot den mönstrade fondväggen vi har i hallen....

Att istället ha helt släta vita dörrar gör det i mitt huvudet mindre virrigt och jaaa, jag vet.... det kan vara löjligt i andras mening, men eftersom det är vi som bor här så gör vi som vi vill ha det!!
*ler och blinkar med ena ögat*
 Förebild...och här kommer efterbild!

Nu kommer jag kunna ge mig på väggen mellan de där två dörrarna i hallen och försöka få till den så vi trivs med den ett tag. Jag har satt upp tavlor, foton på barnen, lyktor, klockor och väggvaser och guuud vet vad, men det har bara blivit plottrigt för att det är så himla mycket "rutor" med de där speglarna på dörrarna att det bara blev en enda röra och jag har inte fått till den där känslan med väggen som jag letat efter!

Fick tummen ur och har bäddat rent i vår säng under förmiddagen också....i farten strök jag och satte upp en ny gardin där också!!
Tänk att när det gäller att dra igång projekt så är jag så jäkla lik min mor.... jag gör allt på en gång, drar igång allt möjligt fast kroppen inte vill det.... sen slutar det med att jag är totalt slutschasad och inte kan göra nåt på flera dagar.
Men den här gången ska jag försöka begränsa mig eftersom min muskelbristning i skuldran inte är ok än så inser jag idag mina begränsningar och ska ta det lite lagom lugnt!!

Jag behöver få lite energi till att ta fram färg och miniroller en dag och måla några lister i hallen och även ytterdörrens insida. En annan dag när jag har ännu mer energi och när Herr Faschi är på oerhört gott humör så behöver vi måla om i vardagsrummet...... *ler*.... men får se om vi inte ska ta och vänta med det tills vi eventuellt har bestämt om vi ska ta och byta alla fönster i huset i år. Då är det ju smartare att måla efter det är gjort!
*nickar och ser enormt klok ut*

Kan det vara vårkänslor som gör att viljan att dona och greja tar tag i mig måntro?! Jag längtar efter att få energi och göra så himla mycket, både ute och inne.....  måste bara se till att göra allt lagom fort och lagom mycket.... känns som att dagens ryck får anses vara lagom efter att jag har satt upp nya nyckelhållaren och rastandet av snabeldraken är klart!!
*ler nöjt*

Ha en skön dag hörrni....gör lite lagom mycket om ni inte orkar mer än så....gör gôrmycket om ni orkar det....eller gör ingenting alls om ni tycker att det känns goast idag!!

Onsdagskramar
Fru Moschi
 

Kommentera inlägget här :