Ibland vill man ha liiite lyxigare sockerkaka och med choklad i blir det ju aldrig fel!
Det här behövs:
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
½ dl grädde
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
100 g mörk choklad 70%
Sätt på ugnen på 200 grader. smält smöret och blanda i chokladen som du delat i mindre bitar, låt det smälta ihop fint på svag värme. Smöra och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sen i de torra ingredienserna som du blandat i en skål innan. Häll sedan i det smälta chokladsmöret och blanda om, sist så blandar du i grädden. Häll i smeten i formen och ställ in lite längre ner i ugnen i ca 25 minuter.
Låt sedan kakan svalna och pudra lite florsocker över innan du bjuder .... eller fikar själv av kakan!!
Mums!!
Fru Moschi
Sätt på ugnen på 200 grader. smält smöret och blanda i chokladen som du delat i mindre bitar, låt det smälta ihop fint på svag värme. Smöra och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sen i de torra ingredienserna som du blandat i en skål innan. Häll sedan i det smälta chokladsmöret och blanda om, sist så blandar du i grädden. Häll i smeten i formen och ställ in lite längre ner i ugnen i ca 25 minuter.
Låt sedan kakan svalna och pudra lite florsocker över innan du bjuder .... eller fikar själv av kakan!!
Mums!!
Fru Moschi