hittarecept.se frumoschi.blogg.se - Hur känns det idag då?!

Hur känns det idag då?!

Vad är det som gör att man dras till en viss rubrik?!
Om man vinklar rubriken utifrån blogginläggets innehåll åt ett lite mer kärleksrikt håll så stiger lässtatistiken här på bloggen likväl som när jag uttömmande beskriver svår smärta.
Kan det vara så att det ni tar till er i hjärta o magtrakten är intressantare att läsa än rent allmänna inlägg om vardagsbestyr och drömmar?!
*ser frågande ut*

Att få till en bra rubrik som ska fånga ett par ögon på direkten är inte helt enkelt...om man inte vill anspela på sex och annat riktigt smarriga saker att läsa om!!
*blinkar med ena ögat*
Jag vill ju inte lura er till att läsa min blogg pga en smaskig rubrik, nej...jag vill att ni som läser ska kunna KÄNNA i hjärtat....i kropp och knopp, att ni med hjälp av mina ord kan förstå min känsla av tex min kroniska smärta eller andra olika upplevelser.

Jag gillar att leka med ord och jag tränar på att försöka beskriva olika känslor. Jag tror det är svårt i största allmänhet för människor att beskriva känslor med ord.... man kan säga att det känns oroligt i magen, pirrigt i hjärtetrakten, illamående och yrsel mm mm.... men kan man sätta ord på den exakta känslan?

Det finns mängder av känslor, en del har en uppsjö av dem i sitt känsloregister medans andra har väldigt få och kanske ogillar att plocka fram dem eller ens tänka på att man har känslor i kroppen.

Jag är en typisk känslomänniska som har lätt för att kanske ibland känna lite FÖR mycket, men hellre det än att vara totalt känslokall....för om man är det så förtränger man känslor som byggs upp till att kanske en dag ge ett enormt vulkanutbrott av känslor som man inte kan hantera, förstå eller våga be om hjälp att förstå för man känner inte igen sig. Man kanske tror att man är konstig och annorlunda....kanske tom "sjuk i huvudet"!

INGA känslor är någonsin fel, så länge det är dina egna känslor du känner!!
*ler och nickar*
Om man har förmågan att känna och ta in andra människors känslor så kan man behöva hjälp med att hantera detta och lära sig att skilja på sina egna och andra känslor. Att ta på sig andras negativa känslor blir för tungt likväl som att dras igång av människors enormt positiva känslor som kan få vissa att gå upp i varv och bli snudd på maniska! Det är ett finlir att balansera på känslornas tunna tunna tråd, ibland känner man sig som en elefant på en spindeltråd och andra stunder kan man känna sig som en loppa på ett tjockt rep!
*ler*

Känslor som hat, glädje, tristess, sorg, trötthet, att vara kärleksfull och längtan kan vara hyfsat enkla att beskriva i ord medans känslor som besvikelse, förvirring, apati, svartsjuka, ångest, empati, sympati, tvivel, tacksamhet, ambivalens, dömande, optimism och distansering kanske inte ens finns i en del människors vokabulär eller känsloregister....man kanske inte vill känna till dem!

Det finns mängder av känslor och om man börjar fundera på hur de känns, sätta namn på dem och börja ta till sig olika sorters känslor och försöka relatera dem till olika situationer eller händelser i ens liv...så kan det bli riktigt intressant. Att fundera på varför vissa människor triggar olika känslor hos en är också intressant att fundera på.
Varför blir man bara så himla frustrerad eller irriterad på vissa människor? Eller varför gör en del en så makalöst lycklig och fnissig bara man tittar på dem?!

Fundera på det lite....och dela gärna med dig av dina känslor, de är inte farliga...det är mänskligt att KÄNNA men en del känslor kan vara förödande om man fastnar i dem och inte kommer vidare.

Vad händer när du blir rädd?
Vad är det som får dig att känna likgiltighet?
Varför blir du arg?
Vad gör dig sårad eller ledsen?
När blir du lycklig?
Vad eller vem får dig att känna förälskelse?

Hoppas ni alla får en positivt känslofylld dag idag....

Fredagskramar
Fru Moschi

 


Kommentera inlägget här :