hittarecept.se frumoschi.blogg.se - Om du vill vara vänlig.....

Om du vill vara vänlig.....

Då har den nya veckan startat igång då!! För mig blev det en tur till tandis då, äntligen blev min rotfyllning klar och jag nästan 1600 svenska riksdaler fattigare!
*ler*
 

Sportlovsvecka läser jag på facebook och lite som grädde på moset så är det tydligen VÄNLIGA veckan också!
*nickar*
Att bli påmind om att det är sportlov är ju helt okej....vi har ju inga skolbarn hemma längre så vi är lite dåliga på att ha koll på de olika loven. Det kan ju va som så att vi faktiskt inte har nån större nytta av att ha koll på alla lov då men... kan ju va bra om man vill låta bli att knô med en massa folk på ställen där sportlovslediga möjligen kan uppehålla sig då!!
Att vi ska behöva bli påminda om att vara VÄNLIGA kan jag ju tycka är lite knepigt!! Visst det är jättegulligt och tuttenuttigt att kramas lite extra och le lite extra och ge snälla komplimanger lite extra..... men... ska vi inte alltid ha vänliga veckan då?!
Vi ska inte behöva påminna varandra om att vi ska vara vänliga en vecka om året!!
*skakar lätt på huvudet*

Alla de här speciella veckorna och dagarna som vi påminns om med jämna mellanrum, vem är det som kommer på dem egentligen?

Fruntimmersveckan...eller kärringveckan, det är ju veckan med alla de kvinnliga namnen i slutet av juli som faktiskt uppkom i Sverige  någon gång under 1800-talet och förknippades med regn. Det var ju inte så konstigt ansåg man, eftersom det var 6 kvinnonamn i rad under en vecka så kunde man ju inte förvänta sig nåt annat än ett skvalande! 

Egentligen härstammar Fruntimmersveckan från medeltidens Finland då man firade två helgons bemärkelsedagar. Då var det St. Maria Magdalena och jungfru Kristina som stod i centrum.
Hur kan det vara så att man i Finland firar och hyllar kvinnor under medeltiden för att hamna i Sverige på 1800-talet och då förutsäga att det med största sannoliket kommer att regna under den veckan och att det är kvinnornas fel?!

Det ör ju tur att den veckan numera riktar in sig på en massa tårtor och bakelser man kan göra för att fira alla damerna.... det är ju roligare än att gnälla över att det kommer regna!!
*blinkar med ena ögat*

Men om vi talar om den där andra fruntimmersveckan .ja den är det väl inte så speciellt kul att upplysa varandra om då men, för oss som varit menstruerande ett tag så känns just den veckan som nåt vi kan hoppa över!!
*fnissar lite och blinkar med ena ögat*
Eller vi kanske ska börja fira den veckan också?
"Ha en härligt mensig dag alla!" .... "Glöm inte röda veckan alla, ge bort en tampong till någon du tycker om!"

Det kommer ju ofta dagar som ska firas.... kanelbullens dag, tulpanens dag, alla hjärtans dag, fars och morsdag, barnens dag, alla helgons dag, osv osv. Alla de där dagarna har ju på nåt vis blivit kopplade till att man ska handla....allt från presenter till bakverk och dekorationer och guuud vet vad. Det känns lite som att det är handeln som styr alla de dagarna, och vi konsumenter hänger på....

Jag tycker att man bara kan uppmärksamma varandra på typ mors och fars dag.....inga paket... bara ett sms eller en fika eller en kram. Barnens dag är det ju i många fall året runt, inte behövs det firas med paket!
Jag tycker också att det känns sorgligt om man bara ska tänka extra på de barnen som har det svårt just den dagen.... de flesta av dem har ju faktiskt svårt alla de andra dagarna på året också!

Det är ju tur att man kan göra som man vill i alla fall.... vill man fira med pompa och ståt så gör det då.... vill man inte så är det okej det också!!
Jag lägger egentligen inga större värderingar i huruvida man SKA fira eller inte....gör som ni vill! Jag bara funderar på varför det kommer nya dagar och veckor som ska firas eller att man ska påminnas under just de dagarna om att vara vänliga eller annat....VEM är det som hittar på dem?!
*kollar mig runt och ser smått fundersam ut*

Tycker att det är vettigt att påminna varann om att ställa fram eller ställa tillbaka klockan tex... men att behöva påminna om att vi ska vara vänliga.... det tycker jag är lite konstigt!

Jaja, ha en härlig start på vänliga veckan då...om du vill...så var minst lika vänlig som du brukar vara!
*ler och blinkar med ena ögat*

Måndagskramar
Fru Moschi

Kommentera inlägget här :