hittarecept.se frumoschi.blogg.se - Lyxig chokladtårta

Lyxig chokladtårta


Vi bjöd våra goa vänner på denna Lyxiga chokladtårta till nyår, den avnjöts tillsammans med ett gott Porteröl och uppskattades av gästerna kan jag lova. Den är god men mäktig och räcker till 8-10 personer.

Detta behövs till botten:
275 g smör
300 g mörk fin choklad, gärna 70%
3 dl strösocker
7 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Sätt på ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Den ska vara kring 28 cm i diameter.
Smält smöret på svag värme bryt ner chokladen i små bitar och låt det smälta i smöret utan att ha kvar kastrullen på plattan. Rör smeten blank och smidig.
 det behövs kan man under tiden värma på svag värme men det får absolut inte koka.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, vispa sen snabbt ner vetemjölet.
Blanda försiktigt i chokladsmeten och häll det i formen, grädda kakan 25-30 minuter, den ska inte vara genomgräddad såklart....kladdigt ska det vara!!
*ler*
Låt chokladkakan svalna i formen med en  bakhandduk över. När den svalnat tillräckligt kan du ställa in den i  kylen och därefter ska den stå i frysen minst en timme.

Nu till glasyren:
200 g smör
200 g mörk choklad gärna 70 % även här
1 dl honung

Smält smöret och rör i de småhackade chokladbitarna så den blir blank och smidig, häll i honungen och blanda noga. Låt det svalna så det blir lite tjockare och lättare att breda över kakan.... det stannar kvar lite bättre om det inte är rinnigt!
Tårtan ska serveras kylskåpskall, jag gör den gärna dagen innan för då gottar den till sig lite extra!!

Tårtan på bilden dekorerade jag med en vit marsipanros och snöflingor i sugarpaste som min brorsdotter gjort för att den skulle se lite extra festlig ut! 

Min brorsdotter är fantastiskt duktig på bakverk, godis och dekorationer, hon tar beställningar på tårtor och bakverk när hon hinner....kika gärna hos henne här: http://luciferz.blogg.se/category/made-by-me.html

Mumsmums
Fru Moschi








Kommentera inlägget här :