hittarecept.se frumoschi.blogg.se - Vart smärtar det mest?!

Vart smärtar det mest?!

Jag lever ju med kronisk smärta som de flesta av er som läser vet. Smärtan styr mitt liv och jag är sen 3 år tillbaka sjukpensionär, jag fyller 45 år i december och jag kan lova er att detta var inget jag hade väntat mig att livet skulle bjuda mig på.
I ungefär 15 år har jag åkt ut och in på sjukhus med alla möjliga olika besvär som har resulterat i en massa operationer av olika slag. Min kropp är hårt belastad och jag ser ut som Frankensteins tvillingsyster på kroppen!

Efter en arbetsrelaterad skada -01 så har jag efter 3 operationer fått konstaterat att läkarna åsamkat mig mer skada än jag hade innan, jag har mängder av olika mediciner... mot smärta, mot biverkningar från smärtstillande läkemedel, magmediciner för att jag tack vare alla mediciner förstört magsäcken och får lätt blödande magsår och jag äter mycket näringstillskott för att jag opererat magen och är lite omkopplad inuti vilket resulterar i att jag inte kan ta till mig näring lika bra som en frisk människa kan göra. Jag äter också hormontabletter efter min bröstcancerdiagnos för 4 år sen.

Idag läser jag på Aftonbladet att magmediciner kan vara livsfarlig!! *suckar* Jaja, tänker jag....nu är det nån ny hysteri kring nåt läkemedel igen. Man kan ju läsa dagligen om nya rön kring huruvida olika superdieter är toppen eller botten, mediciner som är nya och fantastiskt betydande för mänskligheten för att nästa vecka läsa att folk avlidit av vaccin som injicerats i miljontals människor för att nån forskare kommit fram till att det skulle begränsa insjuknande och även sänka dödligheten i diverse olika livsfarliga sjukdomar!!!
Jag brukar ha stort överseende med alla nya rön och riktlinjer som går ut till världens befolkning dagligen. Jag vill förlita mig på MIN läkare och att han eller hon vet vad de håller på med.
MEN...... när jag idag läste om magmedicinen som jag äter för att undvika magsår faktiskt har gett folk svåra smärtor i leder och muskler och tvingat folk till att tugga morfin i flera år pga sina smärtor.

KAN det vara så att en del av min smärta som inga läkarspecialister lyckats reda ut exakt varför jag känner som jag gör och har lett dem till att i sista änden relatera det  hela till mina kroniska nervskador i kroppen, att de kanske kanske är så illa för att jag ätit PPI (protonpumpshämmare) i form av Omeprazol i 15 år?!
Tänk om det vore så enkelt!!
Så många läkare jag har haft som bytt ut läkemedel och ändrat mina medicinlistor hit och dit beroende på vad jag behövt söka för hos just dem o deras expertområde. Tänk om hela min kropp är så trasig för att läkare varit så inkompetenta och inte sett till helheten utan löst problemen så enkelt som möjligt? För att kunna pricka av ytterligare en patient på listan och sen ta hand om nästa och ge den i sin tur en nya diagnos, nya mediciner och utan att kontrollera bakgrund, symtom och utan att LYSSNA på vad patienten varit med om vid tidigare vårdbesök.
Jag har faktiskt flertalet gånger varit med om att läkare inte läst  min journal innan vi talas vi och även läkare som inte skrivit journalanteckningar efter mina besök....
Vem kan man lita på inom medicinens värld? Ska man behöva googla och själv behöva leta runt för att hitta orsaker till ens taskiga hälsotillstånd när läkare gett upp om en? Ska det verkligen vara så här?!

Jag blir återigen fundersam över min situation, jag önskar så att allt såg annorlunda ut och att jag kunde leva, arbeta och vara frisk utan att dagligen behöva känna av hur illa smärtan påverkar olika delar i min kropp och att fundera nån extra gång över om det är värt att göra nåt som jag tycker är kul just idag, när jag vet att kroppen straffar mig illa i flera dagar efter!!

Alla ni som är friska, LEV livet, var tacksamma över att er kropp är hel och njut av det som attan!!!
Alla ni som är mindre friska.....LEV livet, var tacksamma över det du kan göra och njut av det som attan!!!

Ha en härlig höstlördag alla!

Kramar
Fru Moschi
 

Kommentarer :

#1: Susanne Åkerberg

Hej! Fru Moschi! Heja dig! Vilken kämpe.. Livet är inte lätt o om man hela tiden måste slåss mot smärta ... Svårt att föreställa sig Du ser oförskämt fräsch ut😘 o det fanns ju en tid då man inte trodde man ens kunde bli 45!! Min dag är i Oktober o i sinnet lika ung som 25 haha Bamsekram till dig! //Susanne

Svar: Hej Susanne...tack goa du!! Livet är tufft för många o jag vill absolut inte påstå på nåt vis att mitt liv är det värsta o sämsta, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig kan jag säga... Men visst känns det fantastiskt att man faktiskt kunde bli 45!!! Som 20-åring tyckte man att det var pensionsålder, men jag håller med dig o säger att även jag känner mig som 25 i sinnet.....och tänker fortsätta med det!! Tack för att du tittade till mig här...ser nu att även du bloggar o blev genast nyfiken....så jag rusar dit!!Bamsekramar till dig o hoppas du har en go kväll med dina killar!
Fru Moschi
Fru Moschi

skriven
#2: Susanne

Klart jag kommer följa dig! Du skriver oerhört fängslande! Kram

Svar: Jätteroligt att du vill stanna Susanne...jag kommer att fortsätta gå in hos dig också, jättefin blogg!!
Kramar
Fru Moschi
Fru Moschi

skriven
#3: Susanne

Åhh tack snälla, vad kul! Jaa.. men då "ses" vi snart igen ;) Ha en riktigt go' kväll.
Kram

Svar: Ja det gör vi... härligt!!Ha en supergo kväll du också Susanne!!

Kram
Fru Moschi
Fru Moschi

skriven

Kommentera inlägget här :